Ämnesområden

Hur säkert är ditt Jeeves ERP affärssystem?

Ni har kanske stängsel eller staket runt företagets lokaler?

Larm på alla dörrar och rörelsedetektorer är standard hos många företag och säkerheten på servrar och nätverk är rigorös, med brandväggar och behörigheter.
Som dessutom löpande uppdateras för att förhindra intrång när nya hot upptäcks.  

Säkerhet och behörigheter i Jeeves ERP

De flesta företag har i sitt affärssystem mängder av kritisk information, allt från kundinformation till affärshemligheter, information som inte får spridas vidare. Trots riskerna är det många företag som inte aktivt arbetar med säkerhet och behörigheter i sitt Jeeves ERP.

Kan vem som helst komma åt känsliga uppgifter? 
Ja, ofta enbart med åtkomst till en förkonfigurerad dator eller med ett lösenord kan denna ta fram information om:

– Kunder
– Leverantörer
– Artiklar eller recept
– Ekonomisk information

Det finns även exempel på där illasinnade personer har skapat ”fejkleverantörer”, för att på så sätt skicka felaktiga leverantörsfakturor och då fått ut en ansenlig summa pengar från det drabbade företaget.

Hur säkert är ditt Jeeves ERP?

Jeeves Security Manager

Med hjälp av det inbyggda verktyget för säkerhetshantering i Jeeves ERP (Jeeves Security Manager) kan du avhjälpa säkerhetsproblem och styra användarna i Jeeves ERP på ett enkelt sätt.

Grunden i Jeeves Security Manager är att börja med att sätta upp grupper för de olika roller av användare man vill ha i affärssystemet på företaget.

Genom dessa grupper i Jeeves säkerhetshanterare är det sedan enkelt att administrera och flytta användare mellan olika grupper, beroende på arbetsuppgifter och behörigheter. 

Nästa steg är att bygga en meny i vilken man sätter behörighet.

Behörigheten sätts enligt CRUDE-rättigheter i Jeeves säkerhetshantering.

CRUDE = Create Read Update Delete Execute

Behörighet sätts först och främst per program i Jeeves ERP men kan även sättas på:

– Fält
– Knappar
– Noder
– Rapporter

Behörigheter i Jeeves Security Manager sätts upp med ett grafiskt verktyg där behörigheter ärvs av Jeeves moduler och de Jeeves objekt som är kopplade till dessa. Jeeves Security Manager kan även hantera säkerhet och behörigheter i egenutvecklade program och fält i Jeeves ERP.

Frågor om Jeeves Security Manager


Vill du veta mer om Jeeves Security Manager eller önskar hjälp med säkerhet och behörigheter i Jeeves affärssystem? Slå en signal eller skicka ett mail till mig, Pär Sjölin. Jag nås på e-post par.sjolin@systemstod.se eller telefon 073-1428074


Andra blogginlägg om affärssystem

Uppgradera Jeeves ERP >>
Bättre prestanda i Jeeves ERP >>
Integrera Jeeves ERP med e-handel >>


Dela: